Restauracja
"Hetmańska"
ul. Zamoyskiego 53
23-300 Janów Lubelski
obejrzyj wszystkie zdjęcia
w dziale:
godz. otwarcia - Restauracja:
poniedziałek - piątek:
9.00 - 21.00
sobota - niedziela:
10.00 - 21.00





Poniżej Przedstawiamy Państwu listę dań, które możemy dla Państwa przygotować po wcześniejszym ustaleniu menu:

ZUPY:
• Zupa krem z porów lub brokułów z groszkiem ptysiowym
• Rosół z makaronem
• Zupa cebulowa
• Jarzynowa na rosole
• Zupa grzybowa z łazankami
• Zupa węgierska z białym pieczywem
• Flaczki z białym pieczywem
• Żurek w chlebku
• Strogonow z białym pieczywem
• Zupa gulaszowa
• Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami lub z mięsem
• Barszcz czerwony z pierogami
• Barszcz czerwony z krokietem z mięsem lub kapustą i grzybami

II DANIE:
• schab pieczony z sosem:
pieczeniowym/grzybowym/chrzanowym/koperkowym
• schab pieczony ze śliwką z sosem
• rolada schabowa z pieczarkami lub mięsem mielonym z sosem
• pieczeń z karkówki z sosem
• pieczeń po cygańsku
• polędwiczki pieczone z sosem
• ziemniaki
• zestaw surówek

DANIA PO OBIEDZIE:
• Udko pieczone lub udko faszerowane z frytkami (lub ryżem) i surówką
• Pierś z kurczaka zapiekana z frytkami surówką
• Eskalop wieprzowy lub drobiowy (z pieczarkami lub bez) z frytkami i surówką
• Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami z frytkami i surówką
• Filet rybny smażony z frytkami i surówką
• Koryto Hetmana (golonki, żeberka, udka, karczek z grilla) z kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi (lub kaszą gryczaną), ćwikła, chrzan
• Udziec płonący z ziemniakami opiekanymi lub kaszą gryczaną i ćwikła
• Bigos
• Żeberka w kapuście

PRZEKĄSKI ZIMNE:
• Śledzie w oleju
• Śledzie po węgiersku
• Śledzie po japońsku
• Śledzie w śmietanie
• Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
• Rolada ze szpinaku z łososiem
• Kurczak faszerowany
• Ryba po grecku
• Ryba w zalewie octowej
• Galaretki drobiowe
• Schab w galarecie
• Karp w galarecie
• Sałatka z kurczaka z ananasem
• Sałatka z gyrosem
• Sałatka z brokułami
• Sałatka pieczarkowa • Sałatka grecka • Sałatka Cezar
• Sałatka jarzynowa
• Pomidory faszerowane sałatką
• Jaja faszerowane
• Jaja w majonezie
• Jaja w szynce na sałatce jarzynowej
• Jaja w sosie cytrynowo – kaparowym
• Wędlina różna + dodatki (ogórek konserwowy, papryka, pieczarki)
• Mozzarella z pomidorami
• Pieczywo różne, w tym ciemne
© 2017 Restauracja "Hetmańska"

projekt i realizacja: pajoxdesign
Strona główna