Wesela.

Restauracja Hetmańska specjalizuje się w organizowaniu przyjęć weselnych. 

Zakres cen w zależności od menu waha się od 90-140zł/os. 

Oferujemy duże rabaty związane z organizacją przyjęć weselnych w niedzielę lub inne dni tygodnia.

Podawane menu opracowujemy specjalnie do rodzaju przyjęcia, tak aby podkreślić jego charakter i porę roku. 

Istnieje możliwość zamawiania dodatkowo oryginalnych wyrobów tj. jadło wiejskie, dziczyzna czy ryby. 


Zapraszamy do zapoznania się i skorzystania z naszej oferty.

Poniżej Przedstawiamy Państwu listę dań, które możemy dla Państwa przygotować po wcześniejszym ustaleniu MENU WESELNEGO:

ZUPY:


•    Zupa krem z porów lub brokułów z groszkiem ptysiowym

•    Rosół z makaronem

•    Zupa cebulowa

•    Jarzynowa na rosole

•    Zupa grzybowa z łazankami

•    Zupa węgierska z białym pieczywem 

•    Flaczki z białym pieczywem 

•    Żurek w chlebku

•    Strogonow z białym pieczywem 

•    Zupa gulaszowa

•    Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami lub z mięsem 

•    Barszcz czerwony z pierogami

•    Barszcz czerwony z krokietem z mięsem lub kapustą i grzybami 

II DANIE: 


•    schab pieczony z sosem:

pieczeniowym/grzybowym/chrzanowym/koperkowym 

•    schab pieczony ze śliwką z sosem 

•    rolada schabowa z pieczarkami lub mięsem mielonym z sosem 

•    pieczeń z karkówki z sosem 

•    pieczeń po cygańsku 

•    polędwiczki pieczone z sosem 

•    ziemniaki

•    zestaw surówek

DANIA PO OBIEDZIE: 


•    Udko pieczone lub udko faszerowane z frytkami (lub ryżem) i surówką

•    Pierś z kurczaka zapiekana z frytkami surówką 

•    Eskalop wieprzowy lub drobiowy (z pieczarkami lub bez) z frytkami i surówką 

•    Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami z frytkami i surówką 

•    Filet rybny smażony z frytkami i surówką

•    Koryto Hetmana (golonki, żeberka, udka, karczek z grilla) z kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi
(lub kaszą gryczaną), ćwikła, chrzan 

•    Udziec płonący z ziemniakami opiekanymi lub kaszą gryczaną i ćwikła 

•    Bigos 

•    Żeberka w kapuście

PRZEKĄSKI ZIMNE: 


•   Śledzie w oleju

•    Śledzie po węgiersku

•    Śledzie po japońsku

•    Śledzie w śmietanie

•    Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 

•    Rolada ze szpinaku z łososiem

•    Kurczak faszerowany 

•    Ryba po grecku

•    Ryba w zalewie octowej

•    Galaretki drobiowe

•    Schab w galarecie

•    Karp w galarecie 

•    Sałatka z kurczaka z ananasem

•    Sałatka z gyrosem

•    Sałatka z brokułami 

•    Sałatka pieczarkowa    •    Sałatka grecka     •    Sałatka Cezar

•    Sałatka jarzynowa

•    Pomidory faszerowane sałatką 

•    Jaja faszerowane

•    Jaja w majonezie

•    Jaja w szynce na sałatce jarzynowej

•    Jaja w sosie cytrynowo – kaparowym 

•    Wędlina różna + dodatki (ogórek konserwowy, papryka, pieczarki)

•    Mozzarella z pomidorami 

•    Pieczywo różne, w tym ciemne

Restauracja Hetmańska

ul. Zamoyskiego 53 

23-300 Janów Lubelski 

tel. 15 8720 199

tel. 603 876 988

restauracja.hetmanska@poczta.onet.pl

www.restauracjahetmanska.pl

Pogoda dzisiaj w Janowie Lubelskim

Aktualna oferta dań na dany dzień aktualizowana na Facebook

godz. otwarcia - Restauracja:

poniedziałek - piątek: 

10.00 - 22.00

sobota - niedziela: 

10.00 - 22.00